U bent hier

Bikini kiezen

Een bikini laat veel van je lichaam zien. Daarom is het ook slim om je mooie kanten ermee te benadrukken en je mindere punten ermee te camoufleren.

Welke kleur bikini moet ik kiezen?

Omdat je in een bikini veel blote huid ziet, is het van belang een kleur te kiezen die bij je huid past. Ben je van jezelf al best bruin, dan staat een felle tint zoals rood of geel en zelfs wit vaak mooi. Is je huid juist erg blank, kies dan een niet te fletse kleur, maar ook geen wit of zwart. Een middenkleur uit je kleurenwaaier zal je waarschijnlijk het mooiste staan. Wil je precies weten welke kleuren je staan, laat dan eens een kleurenanalyse doen.

Hieronder een aantal tips qua model.

Bikini voor brede schouders

Bij brede schouders kun je beter geen strapless top of haltertop kiezen, omdat dan juist de nadruk komt op je bredere schouders. Tops met bandjes die recht over je schouders vallen zijn voor jou een veel betere keus. Gecombineerd met een opvallend broekje zie je er helemaal goed uit.

Bikini voor smalle schouders

De bandjes van een triangle bikini geven een verbredend effect op je schouders. Ook lijken je schouders breder door een haltermodel. Een opvallende top leidt de aandacht naar je borsten in plaats van naar je schouders.

Bikini voor grote borsten

Ondersteuning is het belangrijkst bij een grote boezem. Een top met beugels en wat bredere schouderbandjes is dan ook een must. Zorg dat de cup wat voller is en kies een bikinitopje zonder opvallende volumineuze details. Dus beter geen topjes met ruches, kraaltjes, strikjes of hele drukke prints.

Bikini voor kleine borsten

Creeër volume met vulling/pads of visueel met polkadots- of bloemenprint, felle kleuren en glansstoffen, een model met een ¾-cup, een triangle bikini (schuif de driehoekjes iets uit elkaar), een badpak met verhoogde (empire-) taillelijn of een bandeaubikinitop met keyhole.

Bikini voor volle armen

Leg zo min mogelijk focus op je armen door voor wat bredere, gewone bandjes te kiezen die in een rechte lijn over je schouders heen lopen. In een haltertop zullen je armen eerder voller lijken.

Bikini voor dunne armen

Alle soorten haltertopjes staan mooi bij wat dunnere armen. Ook een topje met wat smallere bandjes staat goed.

Bikini voor een buikje

Als je je vanwege je buikje niet zo fijn voelt in een bikini, is een tankini of badpak een prima alternatief. Kies eventueel zelfs voor een corrigerend model. Deze zijn tegenwoordig in allerlei hippe varianten verkrijgbaar. Ook modellen met horizontale plooien zijn een slimme manier om je buik(je) iets te maskeren.

Bikini voor brede heupen

Heb je wat bredere heupen, leg dan de nadruk op je bovenlichaam door een opvallende bikinitop met print en kleur. Een broekje in een effen wat donkerdere kleur staat er goed bij.

Bikini voor smalle heupen

Smalle heupen lijken iets breder door opvallende broekjes in kleur of print. Ook ruches, franjes en strikjes helpen om je heupen visueel te vergroten.

 

Let op: dit zijn algemene adviezen die geen rekening houden met je andere lichaamskenmerken. Wil je alles weten over hoe je jouw mooie kanten kunt benadrukken en je mindere kanten kunt verdoezelen met de juiste kleding en accessoires? Kom dan eens langs voor een figuuranalyse/kledingadvies.