U bent hier

Grijs of verven?

Vrouwen lijken steeds vroeger grijs te worden. Dat blijkt uit een Brits onderzoek uitgevoerd door John Frieda. We worden daar niet blij van. Want grijs associëren we met oud. Daarom verven we er wat af. En steeds vaker hoor ik dat vrouwen dat verven zat zijn. Zeker als je donkerder verft, zie je de uitgroei goed en moet het dus vaak.

Verven maakt soms ook ouder

Dus: stoppen met verven en grijs worden? Geen slecht idee. Want niet alleen het pigment uit je haar verandert als je ouder wordt, maar ook het pigment in je huid. Als je je haar blijft verven in de tint die je vroeger had, kan het dus zijn dat dit je juist ouder maakt in je gezicht.

Je kleuren veranderen

Grijs haar is in kleurenanalyse-termen koel. Daarom staan koele tinten vaak veel mooier bij grijs haar. Was je al een koel kleurtype, dan blijft dat. Het kan wel zijn dat zwart en hele felle kleuren iets minder mooi staan nu je huid en haar wat veranderd zijn. Ben je een warm type en word je grijs, dan verschuiven je kleuren richting de koele.

Wil je precies weten welke kleuren je het beste staan, ook als je je haar wilt blijven kleuren? Laat dan een kleurenanalyse doen.