U bent hier

Werkwijze kleurenanalyse

Tijdens een kleurenanalyse bekijk ik welke kleuren goed staan bij je huid, haar en ogen. Ik analyseer je op drie aspecten van kleur:

  • warm-koel
  • fel-gedempt
  • licht-donker

Overal kun je ook tussenin zitten waardoor er veel meer dan de nog veel gebruikte 4 of 6 seizoenen of kleurtypes mogelijk zijn.

Warm-koel

De indeling op warm-koel wil ik hier graag toelichten. Warme kleuren hebben geel, oranje of goud/koper in zich. Koele kleuren: roze, blauw, grijs of zilver. Iedereen kan bijna elke kleur dragen. De een zal echter bijvoorbeeld een warm groen (geelgroen) mooi staan en de ander een blauwgroen. Dit heeft te maken met de ondertoon van vooral je huid. De juiste kleur kleding wekt ook de gezonde kleur in je huid op. Bij een verkeerde kleur oogt je huidskleur vaak ongezond gelig of juist grauw.

Pigmentkaarten

Tijdens de kleurenanalyse bekijk ik eerst aan de hand van pigmentkaarten binnen welk kleurtype je huid, haar en ogen vallen. Dit is een eerste indicatie. Ook kijk ik hoe licht of donker je huid, haar en ogen zijn. Op basis van dat laatste geef ik je ook advies over hoeveel contrast je mooi staat.

Gekleurde doeken

Vervolgens krijg je een witte cape om en bij gekleurd haar ook een wit mutsje op. Dan ga ik je verschillende kleuren doeken omhangen. Hierbij zit je voor de spiegel en kijk je dus mee. Met de doeken zien we wat je het beste staat: lichte, medium of donkere kleuren, gedempte of juist meer heldere kleuren, koele of warmere kleuren.

Kleuradvies en kleurenwaaier

De analyse duurt meestal drie kwartier tot een uur. Aan het einde van de kleurenanalyse krijg je te horen en te zien welke kleuren je het beste staan. Je krijgt een advies op maat inclusief kleurenwaaier met 36 tot 48 kleuren, afhankelijk van je kleurtype. De kleurenwaaier kun je helemaal invouwen tot een handzaam en duurzaam hulpmiddel dat gemakkelijk in je tas past. Zie eventueel ook de foto's van de kleurenwaaiers op de homepage.Je kunt ook kiezen voor een goedkoper kleurenkaartje dat je in je portemonnaie kunt doen.

Wil je meteen een afspraak voor een kleurenanalyse maken?